Skole OL dansen

icons/agegroup.png
2.-3. klasse
icons/time.png
45 min.
icons/place.png
Ude/inde
icons/aktivitet.png
aktivitet
icons/equipment.png

Udstyr

  • Musikanlæg

Skole OL dansen

Brug Skole OL dansen som opvarmning inden I skal i gang med konkurrencerne. Husk at I kan optjene 5 kreativitetsbadges ved at uploade en dansevideo på klassens profil.

Skole OL dansen er en fed dans, hvor pulsen kommer helt op. Nedenfor finder du en række videoer med dansen. Du finder også en udførlig instruktionsvideo, som du kan bruge, når I skal danse Skole OL dansen i din klasse.

Hvis I bare gerne vil danse, så kan I også finde Skole OL sangen HER.

I et samarbejde med rap-gruppen HipSomHap, Michael Olesen fra Vild med Dans og koreografen Maja Juel-Hansen har vi udgivet en Skole OL sang med tilhørende koreografi!

Michael og Maja danser Skole OL dansen

Instruktionsvideo til Skole OL Dansen

Tips og tricks til Skole OL dansen

Tips og tricks til når du skal lære dine elever Skole OL dansen

  1. Når sangen starter er der 16 taktslag, hvor eleverne kan gå på stedet eller gå rundt mellem hinanden.
  2. Prøv at lade eleverne gå rundt mellem hinanden og hilse på hinanden, i disse 16 taktslag. De kan lave high five stående eller i luften mens de hopper, coronahilsen, eller andre sjove personlige hilsner.
  3. I sangens synges “Kom nu, kom igen fair play – kom nu op igen og dans mærkeligt”. Prøv at lade eleverne danse mærkeligt på deres egen måde, hvis de har lyst.
  4. I partnerstykket, kan du med fordel lade eleverne finde en ny partner hver gang dansen udføres. Du kan også lade eleverne danse samme 3 og 3 eller 4 og 4. Hvis en elev ikke når at finde en partner, kan man altid hoppe ind i en gruppe, således man danser 3 og 3.
  5. I afslutningen kan I prøve at “få taget et samlet fællesbillede”,  i stedet for udelukkende at få taget billedet med partneren.
  6. Tag en snak om hvilket tøj der kunne være sjovt at have på. Sportstøj? Festtøj?, når I laver dansen til sidst og evt. filmer den.

4.C danser Skole OL dansen