Undervisningsmaterialer i børnehøjde

Om platformen

Skole OL Undervisningsplatform er en dynamisk platform til idrætslærere med undervisningsmaterialer i børnehøjde. Materialerne er frit tilgængelige og helt gratis.
På platformen finder du inspiration til en række forskellige emner/idrætsgrene. Skole OL arbejder på hele tiden at udvide platformen med nye emner/idrætsgrene.

Som Onlineshop
Denne undervisningsplatform adskiller sig fra andre ved at den er bygget op som en onlineshop. Du lægger de aktiviteter og de lektioner, du ønsker at bruge i din idrætsundervisning i indkøbskurven. Når du er færdig med at shoppe går du til din kurv og herfra kan du downloade dine lektioner. Færdige forløb behøves ikke at komme i kurven, men kan bare downloades direkte.

Sammensæt selv eller brug færdige lektioner og forløb
På platformen kan du vælge om du selv vil sammensætte dit undervisningsforløb med vores byg-selv-funktion, men du har også mulighed for at bruge vores færdige lektioner og forløb.

Materialerne på platformen er understøttet af flotte illustrationer og nogle gange videoer, der gør dem nemme at overskue og hjælper lærer og elever med at få styr på de tekniske færdigheder i de forskellige øvelser.

Fit First 10
På platformen finder du blandt andet undervisningsmateriale fra FIT FIRST 10 til 10 forskellige idrætsgrene. FIT FIRST 10 undervisningsmaterialet er omhyggeligt udviklet ud fra den nyeste viden om betydningen af fysisk aktivitet for børns sundhed, fysiske form, trivsel og læring. Det er undervisningsforløb målrettet indskolingen med hovedfokus på hyppig, intens og involverende træning. Syddansk Universitet (SDU), Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF) med 10 specialforbund har indgået stærkt partnerskab og udviklet materialet, hvor viden og erfaring med forskning, undervisning, læring og aktivitetsudvikling indenfor idræt går hånd i hånd. Materialet er udviklet og testet i indskolingen, men kan med fordel også bruges på mellemtrinnet.

 

HVEM STÅR BAG?

Platformen er udviklet af Skole OL med støtte fra Salling Fondene og Olympic Solidarity.

 

Undervisningsmaterialer er udarbejdet af:

Amerikansk Fodbold: Dansk Amerikansk Fodbold Forbund (Fit FIRST 10)

Atletik – Løb, spring og kast: Dansk Atletik

Badminton: Badminton Danmark (Fit FIRST 10)

Basket: Danmarks Basketball Forbund (Fit FIRST 10)

Fairplay: Anti Doping Danmark i samarbejde med Dansk Atletik Forbund og Triatlon Danmark

Fodbold: Dansk Boldspils-Union (Fit FIRST 10)

Håndbold: Dansk Håndbold Forbund (Fit FIRST 10)

Jujitsu: Dansk Judo og Ju-Jitsu Union (DJU) (Fit FIRST 10)

Orienteringsløb: Dansk Orienteringsforbund (Fit First 10 og Find vej)

Rugby: Dansk Rugby Union (Fit FIRST 10)

Triatlon: Triatlon Danmark

Taekwondo: Dansk Taekwondo Forbund (Fit FIRST 10)

Volleyball: Volleyball Danmark (Fit FIRST 10)