Vælg Emne challenges den-hurtige-blinde-stafet-med-makker

Den hurtige – Blindestafet med makker

icons/agegroup.png
0.-1. klasse
icons/time.png
15 min.
icons/place.png
INDE/UDE
icons/konkurrence.png
konkurrence
icons/equipment.png

Udstyr

  • Depeche (stafet pind)
  • Stopur
  • 20x Sovemasker eller lignende (bind for øjnene)
icons/goals.png

Færdigheder

Speed6_48px
Hurtighed
Communication4
Kommunikation
Motor Skills4_48px
Koordination

Hvor hurtigt kan din klasse løbe med bind for øjnene?

Se videoen med introduktion til Blindestafet med makker!

“Den hurtige” er en blindestafet, hvor eleverne er inddelt i par. En elev i hvert par løber med bind for øjnene, og den anden elev fører. Der skal løbes 20 gange samlet set. Vi anbefaler at hver elev der skal løbe med bind for øjnene har deres egen maske eller lignende.

Hvordan gennemføres konkurrencen?

Opstilling af bane
Start med at sætte banen op. To kegler placeres med 20 meters mellemrum, således at der skal løbes 40 meter.

Selve stafetten
Din klasse stiller sig klar i par bag den ene kegle. Parrene aftaler, hvem der skal føre, og hvem der skal blive ført. Den ene elev i de to første par får en maske på (bind for øjnene). Det par, der starter, får også en depeche (stafetpinden). Depechen skal fragtes så hurtigt som overhovedet muligt frem og tilbage på banen 20 gange.

Eleverne løber sammen to og to ud og rundt om den anden kegle og tilbage igen. Den ene har bind for øjnene, og den anden agerer støtteguide.

Når startskuddet lyder, startes tiden, og det første par løber sammen ned til keglen og tilbage til det andet par, hvor de ”skifter”. Det er eleven med bind for øjnene, der løber med depechen og skal aflevere den til den næste elev med bind for øjnene. Støtteguiderne må ikke røre depechen – dette medfører en 30 sek. straf hver gang det sker, denne tid tillægges holdets resultat. Så snart depechen er givet videre, løber næste par af sted. I det første par tager eleven bindet fra øjnene og overdrager det til næste par i rækken.

Vi opfordrer til, at alle elever deltager. I klasser hvor der ikke er så mange elever, må eleverne gerne løbe flere ture. Her opfordrer vi til, at så mange elever som muligt både prøver at føre og blive ført.

Hint: Hvordan er det nemmest at overdrage depechen til én, man løber imod? Er der en måde at holde depechen på, så det er nemmere både at aflevere og modtage den på? Og hvordan kommunikerer og hjælper man bedst muligt én, der ikke kan se?

Det samlede resultat
Tiden stopper, når der er løbet 20 ture.